Acquisitiefraude

Op mijn blog schreef ik eerder over acquisitiefraude. De voorbeeldbrieven die ik in mijn blog opnam, zijn blijvend actueel. Daarom hebben de voorbeeldbrieven een eigen pagina op de site gekregen. De bestanden vindt u onderaan deze pagina. ↓

Deze brieven kunt u gebruiken als u niet in de listen van acquisitiefraudeurs bent getrapt, maar wél wilt voorkomen dat ze het nóg eens proberen. Met zo’n schriftelijk protest laat u de afzender onomwonden weten dat u niet gediend bent van misleidende verkooptrucjes, en versterkt u uw juridische positie als u – of een medewerker – nog eens wordt benaderd door zo’n bedrijf.

Heeft u per ongeluk wél een ‘contract’ getekend, aan de telefoon ‘ja’ gezegd tegen iets dat achteraf een dure maar waardeloze aanbieding bleek te zijn of heeft u een spookfactuur betaald, neem dan contact op met de Fraudehelpdesk, of met uw eigen juridisch adviseur of rechtsbijstandsverzekering.
De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland geeft een heldere waarschuwing en  heeft een mooie voorbeeldbrief om de acquisitiefraudeur in een later stadium te laten weten dat je de ‘overeenkomst’ betwist.

Mijn voorbeeldbrieven worden aangeboden in het publieke domein onder de ruimhartige voorwaarden van Creative Commons CC0; lees hier de volledige tekst: 
Dat houdt ook in dat ik geen garantie en geen vrijwaring bied. Sommige acquisitiefraudeurs zijn  uiterst hardnekkig en kunnen heel vervelend doen. Ik kan dat dan helaas niet voor u oplossen. Succes in de strijd!

En, advies: doe altijd melding via de Fraudehelpdesk Dat is de enige echte; er zijn meer websites die zich bezighouden met acquisitiefraude, hoed u voor namaak! Ook aangifte bij de politie is altijd een optie. Mocht u verstrikt zijn geraakt in de fuiken van een acquisitiefraudeur, dan adviseer ik u met de fraudehelpdesk of met uw eigen jurist of rechtsbijstandsverzekering contact op te nemen.

Deze pagina is bijgewerkt op 12 juni 2020.

Voorbeeldbrieven :

[Foto: Marc Boberach/pixelio.de]

 

 

Share